Vijf kinderen van de Koningin Julianaschool zaten vrijdagmiddag vol spanning te wachten op Kathleen Ferrier, tweede Kamerlid voor het CDA. Zij bracht een werkbezoek aan de school in de Oranje Nassaulaan. Zij kreeg een rondleiding en uiteraard werd aandacht besteed aan de rol van het speciaal (basis)onderwijs in Culemborg en Nederland. Maar ook mochten kinderen van de leerlingenraad vragen stellen aan Ferrier.
door Yolande van Erp-Deuss
De Koningin Julianaschool is een school voor leerlingen van 4 t/m 13 jaar, die -om welke reden dan ook- problemen hebben met leren en/of problemen hebben op sociaal-emotioneel gebied. Kenmerkend voor de school is dat het speciale zorg biedt die in de ‘gewone’ basisschool niet geboden kan worden.
De komende tijd moet veel bezuinigd worden, ook in het onderwijs. Daar maken niet alleen leerkrachten zich zorgen over, maar ook de kinderen, zo bleek. Een aantal kinderen van de Leerlingenraad van de Koningin Julianaschool mocht een vraag stellen aan Ferrier. Zo wilde Maarten uit groep 8 graag weten van het Kamerlid of er voldoende aandacht blijft voor kinderen met dyslexie of dyscalculie. Mats maakte zich zorgen over de grootte van de groepen in de klas. Op dit moment wordt op de Koningin Julianaschool gestreefd naar zo klein mogelijke groepen; in de onderbouw is dat rond tussen de 12 en 14 leerlingen. In de bovenbouw is het streefgetal 16-18 leerlingen per groep. Mats gaf aan dat hij dat wel prettig vind, kleine groepen. Emma uit groep 7 vraagt zich af of er in de toekomst hulpmiddelen zoals een Daisy-speler wel vergoed blijven. Allemaal pittige vragen, vond Ferrier. Wethouder Geertzen beaamt dat. ,,Nogal politieke vragen hoor’’, zei hij lachend.
Toen Ferrier weer doorging met de rondleiding praatten de kinderen nog wat na। Ze vonden het erg leuk dat er een lid uit de Tweede kamer op bezoek was gekomen en waren blij met haar uitleg.
Bron:culemborgsecourant
Geen opmerkingen:
Een reactie posten