dinsdag 28 januari 2014

Herkansing citotoets Engels

Cito biedt herkansing delen Kijk- en luistertoets Engels havo en vwo

In Kijk- en luistertoetsen (KLT) beantwoorden leerlingen vragen over audio- of videofragmenten. Na ieder fragment volgt een korte pauze waarin de leerling het antwoord op de vraag invult en de vraag over het volgende fragment leest.

Te korte pauzes

Deze week ontvingen wij klachten dat de pauzes tussen de vragen bij KLT Engels havo en vwo te kort zijn. Wij hebben dit onderzocht en geconstateerd dat deze klachten gegrond zijn. Bij het videodeel van de toets havo Engels en het audiodeel van de toets vwo Engels zijn de pauzes inderdaad een aantal keer te kort. Dit is in de reguliere versie en de versie voor dyslectische leerlingen het geval.

Herkansingsmogelijkheid

Cito beseft dat leerlingen die de toets gemaakt hebben hinder ondervonden van deze fout en betreurt dit ten zeerste. Omdat wij de leerlingen niet willen benadelen, bieden wij voor het videodeel Engels havo en audiodeel Engels vwo van de reguliere versie en de versie voor dyslectische leerlingen een herkansing. Leerlingen kunnen deze onderdelen op maandag 17 maart opnieuw maken. De uitslag volgt in de week van 24 maart. Wij hopen gedupeerde leerlingen hiermee een goede oplossing te geven en bieden alle betrokkenen onze welgemeende excuses aan.

Scholen ontvangen vandaag via een e-mail meer informatie. 


Bron: Cito

Geen opmerkingen:

Een reactie posten