dinsdag 24 juni 2014

Een boek door IOS laten voorlezen.Een optie die vele missen in iBooks is een voorlees functie. Misschien dat we deze optie eens wordt toegevoegd aan een nieuwe versie van iBooks, maar voorlopig moeten we nog zelf lezen. Toch is er een mogelijkheid om je boek te laten voorlezen door iOS, echter vraagt dit wel enig geduld.
Gebruikers die het willen uitproberen kunnen de onderstaande stappen doorlopen. Activeer als eerste de ‘voorlees-functie’ in het toegankelijkheids-menu van iOS. Ga hiervoor naar Instellingen Algemeen Toegankelijkheid. Zet de optie ‘Spreek selectie uit’ aan.
Open vervolgens iBooks applicatie en kies een gewenst boek en pagina, selecteer vervolgens de tekst en tap op de optie ‘Spreek uit’. iOS zal nu de geselecteerde tekst uitspreken.
Je zal al snel merken dat de Nederlandse stem niet ideaal is en vooral een ‘robotachtig’ accent heeft en er gebroken Nederlands wordt gesproken. Ook is de snelheid verre van optimaal. Deze kun je gelukkig wel aanpassen via Instellingen Algemeen Toegankelijkheid Spreek selectie uit. Hier kun je bij de optie ‘Spreeksnelheid’ de snelheid aanpassen. Het haasje staat voor ultra snel, de schildpad staat voor ultra traag.
Waarschijnlijk zal de Nederlandse stem een stuk aangenamer worden wanneer we eindelijk Siri in het Nederlands hebben. Echter is nog niet bekend wanneer dit zal gebeuren.


Bron: appletips

Geen opmerkingen:

Een reactie posten