vrijdag 8 januari 2016

Eindexamen 2016: Aanpassing toegestane hulpmiddelen

Tot nu toe mocht er bij een centraal examen gebruikgemaakt worden van een laptop met spellingcontrole. In november 2015 werd echter door Examenblad.nl in opdracht van het CvTE een mail gestuurd naar scholen waarin wordt aangegeven dat er een aanpassing in de toegestane hulpmiddelen centrale examens Nederlands vwo, havo, vmbo en Engels GL/TL heeft plaatsgevonden. Met ingang van het examenjaar 2016 dient de spellingcontrole – ook bij dyslectische leerlingen – te worden uitgeschakeld bij die centrale examens waarin spelling moet worden beoordeeld. 
Meer informatie hierover leest u verder bij  FAQ’s Masterplan dyslexie.

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat hier zoveel nadruk op ligt, ik denk dat doordat dit hulpmiddel niet meer mag ook open vragen niet begrepen worden door de =gene die het examen nakijkt. Waardoor de inhoud verkeerd geintrepeteerd word, terwijl de leerling wel weet wat er moet staan, maar het gewoon niet duidelijk kan uitdrukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat hier zoveel nadruk op ligt, ik denk dat doordat dit hulpmiddel niet meer mag ook open vragen niet begrepen worden door de =gene die het examen nakijkt. Waardoor de inhoud verkeerd geintrepeteerd word, terwijl de leerling wel weet wat er moet staan, maar het gewoon niet duidelijk kan uitdrukken.

    BeantwoordenVerwijderen