maandag 10 januari 2011

Veel studenten met een leesbeperking hebben baat bij teksten die omgezet zijn in spraak

Bijeenkomst XS=USE over boeken omzetten


Veel studenten met een leesbeperking hebben baat bij teksten die omgezet zijn in spraak, spraak met meelezen (focusmarkering) of groot letterdruk. Gelukkig hebben veel hoger onderwijsinstellingen tegenwoordig software waarmee studenten teksten kunnen omzetten naar een geschikt formaat. Voor documenten die digitaal worden aangeleverd is dit een handige oplossing, maar wat moeten studenten met hun boeken?

Dat omzetten van boeken wordt besproken tijdens de bijeenkomst van XS=USE. Het doel van deze bijeenkomst is kennis uitwisselen: Wat is er mogelijk? Welke ontwikkelingen komen er aan? Wat is gewenst? En hoe kunnen we samenwerken? Onderwijsprofessionals en experts worden van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst van de SIG XS=USE.
De middag bestaat uit presentaties en discussies van en met organisaties die zich bezig houden met het omzetten van boeken.

Programma

12:30 inloop

13:00 Welkom + inleiding

13:15 Presentaties projecten en plannen
Het eerste deel presenteren verschillende organisaties hun projecten en plannen op het gebied van boeken omzetten in andere formaten.
Deze presentaties worden verzorgd door de volgende organisaties:
- TU Delft
- Dedicon
- Lexima
- Injona

15:30 In gesprek over…
In het tweede deel is ruimte voor discussie; Waar hebben studenten baat bij en wat kunnen we ze bieden? Waar zouden we op moeten letten? Wat en wie hebben we nodig om boeken zo goed mogelijk om te zetten in andere formaten? En hoe kunnen we daarin samenwerken?

16:30 afsluiting + borrel

bron:www.handicap-studie.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten