maandag 28 oktober 2013

Brandpunt over passend onderwijs


Uit onderzoek van het CNV blijkt dat scholen nu al leerlingen weigeren die extra ondersteuning nodig hebben. Als reden geven ze op niet de voor deze kinderen benodigde ondersteuning te kunnen leveren. Om dit wel te kunnen, zo blijkt uit het onderzoek van CNV, zijn er extra handen nodig in de klas. En daarvoor is geen geld.

Zorgleerlingen

Bijna 52 procent van de schoolleiders geeft aan wel eens zorgleerlingen te weigeren. Dit blijkt uit onderzoek dat CNV Onderwijs uitvoerde in samenwerking met het televisieprogramma Brandpunt. Daarnaast zegt ruim 58 procent van de ondervraagden niet in staat te zijn vanaf 1 augustus volgend jaar passend onderwijs in te voeren. De schoolleiders zeggen te weinig mogelijkheden te hebben voor extra ondersteuning in klassen die ook nog eens steeds groter worden. Ook vrezen veel ondervraagden dat een onbalans in het aantal reguliere en zorgleerlingen ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs.
Brandpunt gaat hier verder op in in de uitzending van zondag 20 oktober (aanvang 22.15 uur, Nederland 2). Bent u niet in de gelegenheid te kijken, dan kunt u via de link Brandpunt vanaf zondagavond ongeveer 23.15 uur de uitzending alsnog bekijken. Het item begint na 15 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten